20Minūtes
4Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 6
6 persiki30 gsviests150 gGorgonzolas siers30 gpistācijas bez sāls
Pagatavošana
1
Liek karsēties cepeškrāsni uz 200ºC.
2
Persikus pārgriež uz pusēm un izņem kauliņu, kārto ar griezumu uz augšu cepamajā formā, kas viegli ietaukota ar sviestu.
3
Uz katras pusītes liek piciņu sviesta. Persikus liek karstā cepeškrāsnī un cep apmēram 15 minūtes.
4
Kamēr persiki krāsnī, ar naža asmeni plakaniski sadrupina pistācijas.
5
Kad persiki izcepušies, kārto porcijas: šķīvī liek persika pusīti, aplej ar sviestainajām augļa sulām, kas iztecējušas pannā.
6
Pa virsu liek karoti biezā, krēmīgā Gorgonzolas siera un pistāciju drupatas, uzlej karoti medus.
7
Pasniedz.
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit