AOP10.3031121i
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Ļoti vienkāršs, bet gards deserts, kura vienīgais saldinātājs ir medus. Saldskābais persiks līdzsvaros trekno, krēmīgo Gorgonzolu, bet pistāciju gabaliņi desertam uzliks punktiņu uz i.
20Minūtes
4Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
6 persiki30 gsviests150 gGorgonzolas siers30 gpistācijas bez sāls

Pagatavošana

1

Liek karsēties cepeškrāsni uz 200ºC.

2

Persikus pārgriež uz pusēm un izņem kauliņu, kārto ar griezumu uz augšu cepamajā formā, kas viegli ietaukota ar sviestu.

3

Uz katras pusītes liek piciņu sviesta. Persikus liek karstā cepeškrāsnī un cep apmēram 15 minūtes.

4

Kamēr persiki krāsnī, ar naža asmeni plakaniski sadrupina pistācijas.

5

Kad persiki izcepušies, kārto porcijas: šķīvī liek persika pusīti, aplej ar sviestainajām augļa sulām, kas iztecējušas pannā.

6

Pa virsu liek karoti biezā, krēmīgā Gorgonzolas siera un pistāciju drupatas, uzlej karoti medus.

7

Pasniedz.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!