AOP10.3031121j
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Pieaugušo ballītes deserts, jo aveņu krēmam pievienots gan salds sarkanvīns, gan liķieris. Pēc krēma sakulšanas deserts uzreiz jāpasniedz.
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
300 gavenes4 ĒKcukurs1 TKaveņu liķieris200 mlsaldais krējums100 mlsalds sarkanvīns mandeļu cepumi (pasniegšanai)

Pagatavošana

1

Bļodā liek apmēram 100 gramus avenes, uzber cukuru un saspaida, pievieno liķieri. Ļauj apmēram 5 minūtes visām garšām sajaukties un cukuram izšķīst. Starp 6 deserta traukiem sadala pārējās avenes.

2

Saputo saldo krējumu mīkstās putās, pēc tam pamazām pievieno vīnu, turpinot kult putukrējumu. Sakulto putukrējumu liek bļodā ar cukurotajām avenēm un uzmanīgi samaisa. Aveņu krēmu liek deserta traukos pa virsu svaigajām avenēm. Pasniedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!