rabarberi kūka
Foto: Shutterstock
Dobēs lapo rabarberi, nobriedušas pirmās zemenes un var izcept gardos lauku stila groziņus ar rabarberu un zemeņu pildījumu. Visērtāk groziņus veidot un pildīt uzreiz uz cepamplāts, lai tie vairs nebūtu jācilā.
60Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 porcija trauslā smilšu mīkla groziņiem2 rabarberi300 mlzemenes1 ĒKcukurs1 TKvaniļas ekstrakts

Pagatavošana

1

Liek karsēties cepeškrāsni uz 175ºC. Ietauko un izklāj ar cepamo papīru pannu.

2

Notīra un plāni sagriež rabarberus. Pusi zemeņu saspaida ar dakšiņu, pievieno cukuru, vaniļas ekstraktu, rabarberus un izmaisa. Otru pusi zemenēm sagriež gabaliņos.

3

Groziņiem pagatavo trauslo smilšu mīklu, recepti lasīt šeit. Sadala mīklu 6 vienādās daļās. No katras daļas izrullē apaļu plāceni, un liek uz sagatavotās pannas, ar dakšiņu viegli sadursta. Vidū kā ziedā liek zemeņu, rabarberu maisījumu, pa virsu kārto zemeņu gabaliņus. Mīklas plācenim atstāj brīvas apmēram 4 cm malas. Paceļ mīklas malas uz augšu un slīpi nogulda lejup, veidojot groziņu.

4

Pannu liek karstā krāsnī un cep kūciņas apmēram 40 minūtes, līdz groziņi zeltaini, uzpūtušies un pildījums burbuļo. Atdzesē un pasniedz, apkaisot ar pūdercukuru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!