40Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
450 gkartupeļi50 gsviests75 gkviešu milti2 ĒKkapāti pētersīļi0.5 TKcepamais pulveris pēc garšassāls un svaigi malti melnie pipari
Pagatavošana
1
Kartupeļus nomizo un lielā katlā uzvāra. Kad mīksti, nokāš ūdeni un vēl nedaudz pakarsē uz plīts, ļaujot kartupeļiem apžūt.
2
Vārītos kartupeļus samīca ar sviestu, pievieno miltus, kapātus pētersīļus un cepamo pulveri. Pievieno pēc garšas sāli un piparus, visu samīca kopā.
3
Mīklu sadala 8 daļās un izveido plācenīšus.
4
Pannā izkausē sviesta piku, cep zeltaini brūnus plācenīšus aptuveni 2-3 minūtes no katras puses.
5
Pasniedz nekavējoties ar svaigiem vai grilētiem dārzeņiem un krējumu. Lai maltīte būtu sātīgāka, var pievienot ceptu cauraudzīti.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit