Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Šie kartupeļu plācenīši garšo izcili gan tāpat, gan kā piedeva ar ceptām desiņām un šampinjoniem. Ļoti sātīgas brokastis! Ja iepriekšējā vakarā gatavoji kartupeļu biezputru, pagatavo brokastis no biezeņa atlikumiem.
40Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
450 gkartupeļi50 gsviests75 gkviešu milti2 ĒKkapāti pētersīļi0.5 TKcepamais pulveris pēc garšassāls un svaigi malti melnie pipari

Pagatavošana

1

Kartupeļus nomizo un lielā katlā uzvāra. Kad mīksti, nokāš ūdeni un vēl nedaudz pakarsē uz plīts, ļaujot kartupeļiem apžūt.

2

Vārītos kartupeļus samīca ar sviestu, pievieno miltus, kapātus pētersīļus un cepamo pulveri. Pievieno pēc garšas sāli un piparus, visu samīca kopā.

3

Mīklu sadala 8 daļās un izveido plācenīšus.

4

Pannā izkausē sviesta piku, cep zeltaini brūnus plācenīšus aptuveni 2-3 minūtes no katras puses.

5

Pasniedz nekavējoties ar svaigiem vai grilētiem dārzeņiem un krējumu. Lai maltīte būtu sātīgāka, var pievienot ceptu cauraudzīti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!