Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Kārdinošas brokastu maizītes ar sulīgām aprikozēm un saldu marcipānu.
35Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
375 gkārtainā mīkla150 gmarcipāns1 sakulta ola300 gkonservētas aprikozes2 ĒKbrūnais cukurs6 ĒKpūdercukurs šķipsnakanēlis

Pagatavošana

1

Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 grādiem. Atlaidinātas mīklas loksnes sagriež 8 vienādos kvadrātiņos.

2

Marcipānu sagriež 16 šķēlēs, katra mīklas kvadrātiņa centrā liekot divus marcipāna gabaliņus.

3

Mīklas kvadrātiņu brīvās malas pārsmērē ar sakultu olu un divus pretējos stūrus saloka kopā, veidojot nelielas laiviņas.

4

Aprikozes izņem no sīrupa, nedaudz nosusina un kārto mīklas "laiviņās". Pārziež visu ar atlikušo sakulto olu un pārkaisa ar brūno cukuru.

5

Cep 180 grādos 10 minūtes vai, līdz maizītes ir zeltaini brūnas. Gatavās smalkmaizītes izņem no krāsns un atdzesē.

6

Kamēr kārums dzesējas, pūdercukuru un kanēli samaisa ar pāris ēdamkarotēm ūdens un ar iegūto glazūru dekorē maizītes.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!