35Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
375 gkārtainā mīkla150 gmarcipāns1 sakulta ola300 gkonservētas aprikozes2 ĒKbrūnais cukurs6 ĒKpūdercukurs šķipsnakanēlis
Pagatavošana
1
Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 grādiem. Atlaidinātas mīklas loksnes sagriež 8 vienādos kvadrātiņos.
2
Marcipānu sagriež 16 šķēlēs, katra mīklas kvadrātiņa centrā liekot divus marcipāna gabaliņus.
3
Mīklas kvadrātiņu brīvās malas pārsmērē ar sakultu olu un divus pretējos stūrus saloka kopā, veidojot nelielas laiviņas.
4
Aprikozes izņem no sīrupa, nedaudz nosusina un kārto mīklas "laiviņās". Pārziež visu ar atlikušo sakulto olu un pārkaisa ar brūno cukuru.
5
Cep 180 grādos 10 minūtes vai, līdz maizītes ir zeltaini brūnas. Gatavās smalkmaizītes izņem no krāsns un atdzesē.
6
Kamēr kārums dzesējas, pūdercukuru un kanēli samaisa ar pāris ēdamkarotēm ūdens un ar iegūto glazūru dekorē maizītes.
Lai labi garšo!
Mātes dienas ēdieniCepeškrāsnsAprikozesKanēlisKārtainā mīklaPūdercukursPīrāgi un smalkmaizītesMarcipāna masa
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit