Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pirms sālīšanas ribu gabalam ar asu nazi nogriež sudraboto plēvi. To varētu arī nedarīt, tomēr gaļa kļūs mīkstāka un aromātiskāka, ja sudrabainās plēves nebūs.
Ieberzē gaļas gabalu bagātīgi ar sāli un pipariem no abām pusēm, ieliek plastikas maisiņā un noglabā ledusskapī uz nakti vai pilnu diennakti.
Ribas izņem no ledusskapja vismaz vienu stundu pirms likšanas cepeškrāsnī. Gaļai nav obligāti jābūt istabas temperatūras siltumā, bet tai nevajadzētu būt aukstai.
Kamēr sildās gaļa, sakarsē cepeškrāsni uz 150ºC.
Ribas cieši ietin folijā un liek karstā cepeškrāsnī ar kaulu pusi uz krāsns restītēm. Zem restītēm liec pannu ar ūdeni, kurā pilēt gaļas sulām, ja tādas izsūcas no folijas.
Gaļu cep apmēram 3 stundas, līdz tā mīksta. Ietin ribas jaunā folijā, gaļas sulas salejot bļodiņā, un liec ledusskapī vismaz uz vienu stundu vai līdz divām diennaktīm.
Samaisi gaļas cepeša sulas ar ābolu etiķi un tavu iecienītāko barbekjū mērci. Kad sanākuši draugi un grils ir iekurts, liek ribu gabalu virs oglēm un cep, līdz tas karamelizējies un smaržīgs.
Apgriežot gabalu apkārt, to apsmērē ar sagatavoto mērci. Uzmanību! Pirms tam mērci uz gaļas nesmērē, jo tā virs uguns degs. Tā kā gaļa ir jau gatava, grila uzdevums ir gaļa apbrūnināt un piešķirt tai neatkārtojamo grilētas gaļas aromātu.