vācu pankūka panna
Foto: Shutterstock
Viens no darbietilpīgākajiem procesiem pankūku gatavošanā ir pankūku cepšana uz pannas. Reizēm liekas, ka mīkla nebeigsies nekad. Vācu pankūkas toties tevi atbrīvos no šīs trakās stāvēšanas pie pannas. Uzlej mīklu uz pannas un liec karstā cepeškrāsnī. Turklāt šīm pankūkām ir neticami krēmīga garša.
30Minūtes
4Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
3 ĒKsviests4 olas200 mlpiens200 mlmilti

Pagatavošana

1

Liek karsēties cepeškrāsni uz 210ºC. Krāsnī ieliek karsēties arī pannu ar sviestu. Kamēr sviests kūst, ar mikseri sakuļ olas, tās kuļot apmēram 1 minūti.

2

Bļodā ieber miltus un pamazām lej sakulto olu, vienlaicīgi ar kuļamo slotiņu tās iemaisot miltos. Pēc tam pamazām iemaisa pienu.

3

Izņem karsto pannu no krāsns un tajā ielej sakulto mīklu, liek cepeškrāsnī un cep apmēram 20 - 25 minūtes, līdz pankūka uzpūtusies un kļūst zeltaina.

Vasarā, kamēr cepas pankūka, sagatavo svaigu ogu ievārījumu, sakuļot ogas blenderī ar cukuru. Pankūku var pasniegt arī ar kļavu sīrupu, medu vai vārīto ievārījumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!