Sastāvdaļas
Pagatavošana
Cepeškrāsni uzsilda līdz 180 grādu atzīmei.
Maizi saplēš nelielos gabaliņos un liek uz cepamās pannas. To apslaksta aptuveni ar pusi tējkarotes olīveļļu. Cep 10 līdz 12 minūtes, līdz maize kļuvusi kraukšķīga.
Reizē ar maizi cepeškrāsnī apgrauzdē arī mandeles salātiem, kas arī nedaudz apslakstītas ar olīveļļu un apkaisītas ar sāli.
Gatavos maizes grauzdiņus ar nazi sasmalcina drupačās.
Nelielā pannā uzsilda tējkaroti olīveļļu. Kad eļļa karsta, liek klāt sasmalcinātu ķiploka daiviņu, un uz lēnas uguns cep aptuveni pusminūti. Pēc tam pievieno čili piparu, kam izņemtas sēkliņas un kas ir smalki sakapāts, kā arī apceptās maizes drupačas. Liesmu pagriež nedaudz intensīvāku un cep aptuveni vēl minūti visas sastāvdaļas.
Kad tas izdarīts, maisījumu noliek maliņā, bet pirms tam iemaisa tajā citrona miziņu un majorānu.
Ķeras klāt pie zivs gatavošanas. Skumbrijas ādu ar nazi šķērsām nedaudz iegriež, pēc tam ieziež ar olīveļļu un apkaisa ar sāli.
Zivis cep karstā pannā aptuveni divas minūtes no katras puses. Ja tiek cepta vesela zivs, kuru pēc tam pārgriezt uz pusēm, tad cepšanas laiku pagarina līdz četrām minūtēm no katras puses.
Pēc tam gatavo salātus. Fenhelim nogriež zariņus, ārējās lapas noņem un izgriež serdi. Fenheļa galviņu smalki sagriež, liek bļodā un uzspiež pa virsu citrona sulu un aplej nedaudz ar olīveļļu.
Salātiem pievieno mandeles, garšvielas un sakapātus fenheļa zaļos stiebriņus.
Servē, liekot uz šķīvja zivi, pēc tam salātus. Pa virsu uzkaisa drupaču un garšvielu maisījumu.
Labu apetīti!