Sastāvdaļas
Pagatavošana
Katliņā ieber cukuru, pievieno ūdeni un uz neliela karstuma karsē, līdz cukurs izšķīdis. Pagriež karstumu intensīvāku un uzvāra sīrupu, ļauj tam vārīties 1 minūti. Noņem katliņu no uguns un sīrupu atdzesē vispirms istabas temperatūrā, pēc tam ledusskapī.
Kamēr sīrups dzesējas, norīvē laimam un citronam miziņu. Izspiež laimam un citronam sulu un izkāš caur sietiņu. Kad sīrups auksts, tam pievieno rīvētās miziņas, džinu, toniku un pēc garšas laima un citrona sulu.
Liek saldētavā uz apmēram 2 - 3 stundām, līdz saldējums gandrīz sasalis. To izņem no saldētavas, ar dakšiņu salauž gabalos, kurus liek blenderī. Mazā bļodiņā ar dakšiņu sakuļ mīkstās putās olbaltumu un pievieno tonika ledum un blenderē, lai abus savienotu. Saldējumu liek atpakaļ saldētavā, izvēloties piemērotu ilgstošas glabāšanas trauku. To var glabāt līdz 3 mēnešiem.
Pasniedzot katru porciju grezno ar svaigām piparmētras lapiņām un saldētām citronu un laima šķēlītēm.