Sastāvdaļas
Pagatavošana
Spageti vāra tik ilgi, cik norādīts uz to iepakojuma, līdz tie ir pavisam mīksti.
Bet, kamēr pasta vārās, olīveļļu uzsilda pannā un apcep tajā smalkās šķēlītēs sagrieztas ķiploku daiviņas, kā arī no sēkliņām iztīrītus un smalki sakapātus svaigos čili piparus. Cep tik ilgi, kamēr virtuve pieplūst ar ķiploku un čili smaržu – tātad, pāris minūtes.
Pannā, kur gatavojas mērce, sarīvē citrona miziņu, iemaisa klāt uz pusēm sagrieztos ķiršu tomātus, sagrieztās olīvas un sardīņu gabaliņus. Visas sastāvdaļas apmaisa un silda pannā pāris minūtes.
Kad spageti izvārījies, to nokāš, un katliņā saber karsto čili un ķiploku mērci kopā ar pārējās sastāvdaļām, kamēr viss vēl ir silts.
Pasniedz bļodiņās, pa virsu uzkaisot bazilika lapiņas un apslakstot citronu sulu. Lai labi garšo!
Tasty.lv ieteikums: sardīņu vietā vari izmantot konservētas brētliņas tomātu mērcē