aukstā zupa krēmzupa zaļais gaspačo
Foto: Shutterstock
Atsvaidzinoša aukstā zupa ar bagātīgi pievienotām piparmētrām, gatavota uz jogurta bāzes.
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
2 nelieli kabači (vai cukini)500 mljogurts10 piparmētras lapas pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari sīpolloki (pasniegšanai)1 TKolīveļļa

Pagatavošana

1

Kabačus nomazgā, nomizo un sagriež gabaliņos, liek katlā. Aplej ar ūdeni tā, lai būtu tik tikko apsegti, pēc garšas pievieno sāli un vāra kabačus mīkstus. Atdzesē, nokāš un šķidrumu saglabā.

2

Kabačus liek blenderī, pievieno smalki sagrieztas piparmētras, jogurtu, sablenderē. Ja zupa nepieciešama plānāka, pievieno nedaudz noglabāto kabaču ūdeni. Pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus melnos piparus. Pasniedz, rotājot ar piparmētras lapiņu, lociņiem, aprasina ar olīveļļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!