Sastāvdaļas
Pagatavošana
Mascarpone svaigo sieru liek lielā bļodā un pievieno brūno cukuru, svaigo sieru apmaisa un pievieno saldo krējumu. Visu kārtīgi samaisa vai nedaudz uzputo ar mikseri.
Seklā šķīvī ielej deserta vīnu un vīnā iemērcē sešus dāmu pirkstiņus, aptuveni pusminūti patur, un pēc tam klāj pa diviem blakus trīs rindās iekšā maizes formā.
Svarīgi ir maizes formā ieklāt cepamo papīru tā, lai krietna daļa paliktu pāri gar malām – tās noloki, jo būs vajadzīgas.
Dāmu pirkstiņu pirmajai kārtai pa virsu ber pusi no zemenēm un avenēm, kas sagrieztas uz pusēm, un ar karoti pārklāj ar mascarpones krēmu. Krēma virsu nolīdzina.
Aveņu vietā droši vari izmantot mellenes, vai aizstāt ar lielāku daudzumu zemenēm.
Ņem vēl sešus dāmu pirkstiņus un trīs šo cepumu pusītes, iemērcē vīnā, un liek pa virsu mascarpones krēmam tā, lai visa virsma būtu noklāta. Tā kā traukam ir trapeces forma, šoreiz dāmu pirkstiņus vajadzēja nedaudz vairāk.
Dāmu pirkstiņu otro slāni apber ar atlikušajām ogām un visu krēma masu.
Pēdējos septiņus un vienu pusi dāmu pirkstiņus iemērc vīnā un liek tiramisu kūkai pa virsu.
Pabeigto kūku pārklāj ar cepamo papīru, kas atliecies pār formas malām.
Formu ar tiramisu apveļ otrādi uz šķīvja – formai pa virsu uzliek smagumu, lielu ūdens burku, smagu bļodu vai ko citu. Atstāj ledusskapī aptuveni astoņas stundas vai uz visu nakti.
Kad tiramisu pasniedz, formu rūpīgi paceļ un atbrīvo tiramisu no cepamā papīra. Tiramisu noteikti liek uz liela šķīvja.
Garnē ar putukrējumu, kuru pagatavo no saldā krējuma un pūdercukura, kā arī pa virsu saliek rezervētās sešas zemenes.
Lai labi garšo!