Foto: Shutterstock
Citrona siers jeb biezpiens ir maigs, ar ļoti patīkamu garšu. Turklāt tas ir neticami veselīgs. Šo sieru mēdz saukt arī par ilgdzīvotāju sieru. Sieru var siet, izmantojot tikai sāli, bet var pievienot arī rīvētu ķiploku vai smalki sagrieztus zaļumus. No dotā produktu daudzuma sanāks apmēram 450 grami siera.
80Minūtes
3Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

2 lpiens50 mlcitronu sula pēc garšassāls

Pagatavošana

1

Katlā ar biezu dibenu lej pienu un liek karsēties līdz 85 - 93ºC. Tikmēr izspiež citronu sulu, būs vajadzīgi apmēram 2 citroni.

2

Kad piens ir sakarsis, tam pievieno sulu un kārtīgi izmaisa. Uzliek katlam vāku un atstāj uz 15 minūtēm. Jāveidojas dzidrām sūkalām. Ja sūkalas ir pienainas, tad jāpievieno papildus citronu sula.

3

Caurdurī liek samitrinātu siera drēbi (tillu vai marli), bet caurduri izlietnē, ja nevēlas uzķert sūkalas, un ielej siera masu. Iemaisa siera masā sāli, piedevas un sasien pauniņu, to pakarot pie koka karotes virs liela katla.

4

Ļauj sieram notecēt apmēram vienu stundu, līdz vairs nepil. Var ēst uzreiz vai izmantot pamazām, ledusskapī glabājot līdz 2 nedēļām. Sieru var arī presēt speciālā siera formiņā (ar caurumiņiem) un notecināt zem neliela sloga.

Ja sieram ļaus labi izdzist ledusskapī, to varēs griezt šķēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!