zemeņu sorbets
Foto: Shutterstock
Bloga "Meklejotpriekus.blogspot.com" autore Anita Kunda iesaka gardu sorbeta recepti, kurā ir tikai divas sastāvdaļas - svaigas zemenes un liķieris "Baileys". Vēl labāk šis sorbets garšojot jūnija otrajā pusē, gatavots no tā brīža sezonas ogām - avenēm.
2Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

300 gzemenes (vai avenes)100 mlBaileys liķieris

Pagatavošana

1

Ogas samaļ blenderī, sajauc ar liķieri, ielej plastikāta konteinerī ar vāku un liek saldētavā.

2

Ik pēc stundas jāapmaisa ar dakšiņu, un pēc 3-4 stundām var ēst.

Uz nakti šīs receptes sorbetu ledusskapī atstāt nedrīkst, jo tas sasals akmenī, brīdina receptes autore.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!