Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Zemeņu prieki nebeidzas – šoreiz vēderus tās priecēs nedaudz citādākā formā. Vai esi pamēģinājis tās ēst siltas? Ja nē, tad šī recepte būs tieši laikā! Sulīgās zemenes cepeškrāsnī kļūs mīkstas, un tās lieliski atsvaidzinās vēsais citronu un maskarpones krēms. Kraukšķīgumam apbārsti ar savu iecienītāko cepumu drumslām.
30Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
600 gzemenes dažas ēdamkarotes sviesta0.5 apelsīna miziņa3 ĒKsvaigi spiesta apelsīnu sula2 ĒKpūdercukurs250 gmascarpone4 ĒKcitronu krēms4 riekstu cepumi pūdercukurs garnešanai

Pagatavošana

1

Karstumizturīgā cepamajā traukā ber nomazgātas un iztīrītas zemenes, tā, lai tās būtu vienā slānī.

2

Pa virsu zemenēm uzbārsta nelielus sviesta kubiņus, apkaisa ar apelsīna miziņu, aplej ar tā paša apelsīna sulu un uzkaisa divas ēdamkarotes pūdercukuru. Zemenes cep aptuveni 15 minūtes.

3

Siltās zemenes vienlīdzīgi sadala starp sešiem deserta trauciņiem.

4

Bļodā liek maskarponi un pievieno svaigajam sieram citrona krēmu. Citrona krēmu vari aizvietot arī ar dažām ēdamkarotēm citrona sulas un smalki sarīvētu viena citrona miziņu.

5

Maskarpones un citrona krēmu viegli apmaisi ar karoti. Pēc tam liec pa virsu siltajām zemenēm deserta trauciņos .

6

Tad raupji salauz cepumus, kuriem ir klāt rieksti, un to drumslas uzkaisi virsū krēmam. Desertu garnē ar pūdercukuru.

Zemeņu un maskarpones kārtojumu pasniedz siltu vai atdzesētu. Abos veidos tas garšos lieliski!

Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!