<a rel="cc:attributionURL" href="http://www.flickr.com/photos/pthread/">Jim Kelly</a> / <a rel="license" href="http://creativecommons.org/licenses/by/2.0/deed.en">cc</a>
"Vienreiz gadā alu dzer teju katrs latvietis! Un tieši tumšais alus ir īsts latvieša alus - tam ir spēcīga garša un tas ir kā radīts šī dzēriena pagatavošanai. Tas sasildīs un uzmundrinās ikvienu līgotāju! Šobrīd purvājos zied vaivariņi, kuri noderēs ne tikai kā jāņuzāle, bet arī garšviela, kas dzērienam piešķirs īpašu garšu un smaržu," atklājot siltā alus recepti, norāda restorāna "Kaļķu vārti" pavārs Edgars Balodis, kurš pagājušā gada izstādē "Riga Food" plūca uzvaras laurus konkursā "Latvijas pavārzellis 2014".
7Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

tumšais alus ingvers čili medus vaivariņi

Pagatavošana

1

Lej katliņā alu, pievieno ingvera gabaliņu, mazu šķipsniņu čili un pavāra 2 minūtes.

2

Pēc tam pievieno medu un vaivarus, bet pavisam nedaudz, jo tas ir halucinogēns augs. Ļauj nedaudz ievilkties.

Lai labi garšo!

Nav ieteicams lietot mazajiem līgotājiem!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!