Sastāvdaļas
Pagatavošana
Vispirms sagatavo kūkas pamatni – blenderī sasmalcina cepumus un izkausē sviestu. Abas sastāvdaļas sajauc, lai veidotos mīksta cepumu drumslu masa.
Cepumu un sviesta masu izklāj kūkas formas pamatnē, kurā pirms tam izklāts cepamais papīrs. Cepuma masu nopresē stingri un formu liek ledusskapī, lai pamatne sastingtu.
Tikmēr liek sildīties cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
Gatavo siera kūkas masu – svaigo sieru sakuļ ar miksera palīdzību kopā ar cukuru, miltiem, olām, saldo krējumu un sarīvētu citrona miziņu.
Kad masa gatava, no ledusskapja ņem laukā kūkas formu un izliek formas pamatnē svaigas zemenes tā, lai to spicais gals būtu pavērsts uz augšu.
Pēc tam zemenēm pa virsu kūkas formā lej svaigā siera masu. Kūku liec cepties cepeškrāsnī.
Cep aptuveni 20 minūtes 180 grādos. Pēc tam cepeškrāsns temperatūru samazina līdz 120 grādiem, un kūku cep vēl 60 līdz 90 minūtes.
Kad kūka izcepusies, to ņem laukā no cepeškrāsns un atdzesē.
Tikmēr gatavo šokolādes virskārtu.
Karstumizturīgā traukā uz plīts karsē saldo krējumu. Kad no tā ceļas garaiņi, krējumā ieber tumšās šokolādes gabaliņus un maisa.
Šokolādi karsē uz lēnas uguns, regulāri maisot, kamēr tā izšķīst, un ir iegūta spīdīga šokolādes mērces masa. Tad ņem nost no uguns, nedaudz padzesē un tad lej pa virsu siera kūkai, ar konditorejas lāpstiņu vai karoti, izlīdzinot to pa visu kūkas virsmu.
Kūkai ļauj piecas minūtes atdzist un šokolādei nedaudz sastingt. Pēc tam liek uz tās uz pusēm pārgrieztas, nosusinātas zemenes, viegli piespiežot.
Kūku ar visu formu liek uz nakti ledusskapī. Ēd nākamajā dienā, kad tā sastingusi un izņemta no formas.
Lai labi garšo!