15Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
3 ĒKbalzamiko etiķis1 ķiploka daiviņa1 TKbrūnais cukurs šķipsnasāls šķipsnamelnie pipari3 ĒKolīveļļa8 bazilika lapiņas2 Mocarella siera bumbas2 saujaszemenes
Pagatavošana
1
Bazilika lapiņas smalki sagriež, sasmalcina ķiploku. Zemenes pārgriež uz pusēm vai vēl smalkāk, ja nepieciešams.
2
Pagatavo salātu mērci: sajauc kopā etiķi ar sasmalcinātu ķiploku, cukuru, sāli un svaigi maltiem melnajiem pipariem, maisa, līdz cukurs ir izšķīdis. Tievā, lēnā strūklā pievieno olīveļļu, turpinot nepārtraukti maisīt. Beigās mērcē iecilā zemenes.
3
Uz šķīvja vai grauzdiņa kārto siera šķēles, pāri liek zemeņu mērci un uzkaisa sagriezto baziliku.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit