kāpostu kotletes
Foto: Shutterstock
Sātīgs un apetītlīgs vakariņu ēdiens. Pasniedz ar skābu krējumu vai salātiem skābā krējuma mērcē.
90Minūtes
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 neliels kāposts2 burkāni1 sīpols4 ķiploka daiviņas1 ola100 gmanna100 gmilti pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari1 šķipsnadzeramā soda100 grīvmaize eļļa (cepšanai) skābs krējums (pasniegšanai)

Pagatavošana

1

Uzvāra katlā sālsūdeni, tajā liek kāpostu, kas sagriezts 4 daļās un kuram izņemta serde. Kāpostu uz vidējas uguns vāra 8 - 10 minūtes. Pēc tam kāpostu sietā nokāš, ļauj labi notecēties un nedaudz atdzesē, lai rokas nedegtu, to griežot.

2

Kamēr vārās kāposts, smalki sarīvē nomizotas ķiploka daiviņas un burkānus. Kad kāposts atdzisis, to smalki sagriež vai samaļ gaļas mašīnā, samaļot arī sīpolu.

3

Samaisa kopā kāpostus ar ķiplokiem un burkāniem, iejauc olu un mannu, kārtīgi izmaisa, tad pievieno miltus, pēc garšas pievieno sāli, melnos piparus un kārtīgi izmīca, līdz iegūta viendavīga masa. Bļodu liek ledusskapī uz 30 minūtēm. Izņem bļodu, pievieno masai sodu, izmīca.

4

No masas veido plācenīšus, tos apvārta rīvmaizē, noliek malā.

5

Kad plācenīši izveidoti, pannā sakarsē eļļu. Plācenīšus cep no abām pusēm zeltainus, pasniedz ar skābu krējumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!