15Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
vēži sāls dilles ūdens čuguna katls ugunskurs
Pagatavošana
1
Lai pagatavotu lielo lomu, vērā jāņem vien dažas lietas – vispirms sagatavo pamatīgu katlu ar ūdeni, un ugunskura vietu. Pēc tam verdošajam ūdenim pievieno sāli un pamatīgas buntītes diļļu.
2
Kad tas izdarīts, katlā liek naskos vēžus – vēl dzīvus, jo tad to gaļa ir visgardākā. Vēžus vāra tik ilgi, kamēr to tumši sarkanās bruņas kļuvušas spilgti oranžas.
Gatavos vēžus zvejo laukā no katla, nedaudz atdzesē, un tad lauž to bruņas un ēd. Garšīgākā vēža daļa ir aste, bet lai vieglāk tiktu klāt visam čaulā paslēptajam gardumam, palīdzēs smalka karotīte, ar kuru vēzi izēst tukšu.
Lai labi garšo!
Tasty.lv padoms: vēžus, protams, var vārīt arī lielā katlā, kas likts uz plīts. Tad jāparūpējas par to, lai vēži līdz katlam nokļūtu dzīvi.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit