Siers tiek karsēts ūdens peldē, tādēļ būs vajadzīgi divi katli - viens lielāks ūdenim, otrs mazāks siera masai.
150Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
8 olas1 lpiens250 mlkefīrs1 TKcukurs1 TKsāls
Pagatavošana
1
Liek karsēties lielāko katlu ar ūdeni.
2
Otrā katlā iesit visas astoņas olas un ar kuļamo slotiņu sakuļ, pielej pienu un pievieno sāli un cukuru. Vēlreiz visu sakuļ.
3
Pievieno kefīru un labi izmaisa. Kas vēlas sieru treknāku, kefīru var aizvietot ar skābo krējumu.
4
Kad ūdens vārās, tajā iegremdē mazāko katlu, samazina uguni un siera masu karsē 40 minūtes, līdz siera masā no sūkalām sāk atdalīties pārslas.
5
Līdzko atdalās dzidras sūkalas, siera masu lej sietā, kas izklāts ar siera audumu (marli vai tillu). Sieru uz pusstundu pakar pie koka karotes, pēc tam liek zem sloga, apmēram 1 stundu.
6
Var pasniegt tūlīt vai nākamajā dienā.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit