svaigais siers
Foto: Shutterstock
Ļoti gards un maigs siers, kura garšā dominē olas, tā kā 1 litram piena tiek pievienotas 8 olas. Siera saraušanai tiek izmantots kefīrs.

Siers tiek karsēts ūdens peldē, tādēļ būs vajadzīgi divi katli - viens lielāks ūdenim, otrs mazāks siera masai.

150Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

8 olas1 lpiens250 mlkefīrs1 TKcukurs1 TKsāls

Pagatavošana

1

Liek karsēties lielāko katlu ar ūdeni.

2

Otrā katlā iesit visas astoņas olas un ar kuļamo slotiņu sakuļ, pielej pienu un pievieno sāli un cukuru. Vēlreiz visu sakuļ.

3

Pievieno kefīru un labi izmaisa. Kas vēlas sieru treknāku, kefīru var aizvietot ar skābo krējumu.

4

Kad ūdens vārās, tajā iegremdē mazāko katlu, samazina uguni un siera masu karsē 40 minūtes, līdz siera masā no sūkalām sāk atdalīties pārslas.

5

Līdzko atdalās dzidras sūkalas, siera masu lej sietā, kas izklāts ar siera audumu (marli vai tillu). Sieru uz pusstundu pakar pie koka karotes, pēc tam liek zem sloga, apmēram 1 stundu.

6

Var pasniegt tūlīt vai nākamajā dienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!