Sastāvdaļas
Pagatavošana
Lielā katlā liek nomazgātus kūpinātos cūkas šķiņķīšus, aplej ar ūdeni un strauji uzvāra. Nogriež minimālu karstumu, pievieno sīpolu un lēnām vāra gaļu, apmēram 2 stundas, līdz gaļa krīt nost no kauliem.
Gaļu un sīpolu izceļ no buljona, ja nepieciešams, buljonu izkāš, lai atbrīvotos no smalkiem kauliņiem. Sīpolu izmet laukā, tas jau visu garšu ir atdevis buljonam, atdala gaļu no kauliem, smalki sagriež un liek atpakaļ buljonā. Pievieno šķeltos zirņus un timiānu. Uz nelielas uguns vāra 2 stundas.
Burkānus notīra un uz rupjās rīves sarīvē, pievieno zirņu zupai, turpina zupu vārīt vēl vienu stundu, līdz zirņi un burkāni izšķīduši. Gatavošanas beigās pēc garšas pievieno sāli un melnos piparus, kā arī saldētos zirņus. Zaļie zirnīši, līdzīgi kā kapāti zaļumi, rotaļīgi izrotās zupu.
Pasniedzot katrā šķīvī zupai pa virsu liek kārtainās mīklas gaļas pīrāgu un, kas vēlas, pīrāgu papildina ar kečupu.
Lai labi garšo!