Sastāvdaļas
Pagatavošana
Gatavo mango sorbetu: mango pirms gatavošanas nomizo un sagriež nelielos gabaliņos. Visas sastāvdaļas liek virtuves kombainā un sablendē vienmērīgā biezenī.
Sorbetu saldē vai nu saldējuma mašīnā, vai plastmasas trauciņā. Ja saldējumu saldē saldētavā, tad ik pa pāris stundām to izņem laukā un kārtīgi apmaisa ar karoti, lai neveidotos ledus kristāliņi. Vienmērīgam sorbetam to nepieciešams izdarīt trīs reizes.
Gatavo papaijas sorbetu: augļus pirms gatavošanas iztīra no sēkliņām, bet mīkstumu izgrebj ar karoti. Sorbetu gatavo tieši tāpat, kā mango sorbetu.
Gatavo marakujas sorbetu: augļu sēkliņas un mīkstumu izgrebj ar karoti un liek bļodiņā.
Pūdercukuru uzsilda katliņā ar ūdeni (150 ml), un kad tas izšķīdis, vāra aptuveni astoņas minūtes, lai veidotos sīrups.
Cukura sīrupu pārlej pār marakujas augļu mīkstumiem un pievieno citronu sulu. Sastāvdaļas samaisa un liek saldēties tāpat, kā iepriekšējos divus sorbetus.
Aukstos sorbetus servē šķīvī ar piparmētru lapiņām.
Lai labi garšo!