Sastāvdaļas
Pagatavošana
Uz galda virsmas izber miltus un pievieno gabaliņos sagrieztu vai sarīvētu aukstu sviestu. Ar pirkstiem beržot, veido drupačām līdzīgu masu, ilgi nemīcot, lai sviests nepaspēj sasilt. Pēc tam pievieno sāli, cukuru un pa ēdamkarotei ūdens, vienlaicīgi mīcot mīklu ar plaukstas apakšdelmu.
Mīklas veidošanas procesā neviena karote nepaveiks to, ko rokas, tāpēc noteikti mīcīšanā izmanto roku spēku. Centies nepārmīcīt mīklu, jo ilgāk tā tiks mīcīta, jo sausāka būs mīkla pēc izcepšanas. Kad mīkla savelta bumbā, ietin to pārtikas plēvē un liec uz stundu atdzesēties ledusskapī.
Gatavo olbaltuma pildījumu.
Tīrā un sausā stikla bļodā liec olbaltumus un ar mikseri puto tos tik ilgi, līdz izveidojušās baltas putas. Tad pamazām, pa divām, trim ēdamkarotēm pievieno cukuru un turpini putot.
Nekādā gadījumā nepievieno visu cukuru uzreiz, bet pieber to pamazām, nepārtraucot putot.
Tad, kad viss cukurs pievienots un olbaltums ieguvis tik stingru konsistenci, ka apgāžot bļodu otrādi, tas nekrīt laukā, masa ir pietiekami uzputota. Pievieno kanēli un ar mikseri iemaisi arī to.
Olbaltuma masai pamazām pievieno jāņogas un ar silikona vai koka karoti iecilā tās olbaltuma masā, cenšoties nesaspiest ogas, lai tās nesulotu.
Ieklāj mīklu ietaukotā tartes formā. Sadursti mīklu ar dakšiņu un liec to cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 200oC aptuveni desmit minūtes, līdz mīkla ir apcepusies, bet vēl bāla.
Tad izņem formu un pāri mīklai uzklāj olbaltuma masu, vienmērīgi izlīdzinot to pa visu veidni. Cep kūku 200oC temperatūrā aptuveni 10-15 minūtes, līdz virsa kļuvusi viegli brūna.
Lai izdodas un labi garšo!