Saldētais deserts, kuru pagatavot no dažām vienkāršām sastāvdaļām – tējas, citronu sulas un pūdercukura. Rezultātā sanāks gards, sorbetam līdzīgs saldējums, kuru paši itāļi sauc par granitu.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Tējas maisiņus liek lielā mērkrūzē un aplej ar 400 ml verdoša ūdens. Tējai pievieno pūdercukuru un samaisa, līdz tas izkusis.
Ar kartupeļu mizotāju trim no visiem nepieciešamajiem citroniem nomizo mizu tā, lai tā būtu strēmelītēs.
Citronu mizas strēmelītes ber mērkrūzē ar tēju un atstāj mērcēties vismaz 30 minūtes.
Pēc tam pievieno svaigi izspiestu sulu no visiem nepieciešamajiem citroniem. Sastāvdaļas apmaisa, bet pēc tam izkāš caur sietu lielā krūzē vai bļodiņā. Trauku pārklāj un atstāj atdzist – ideālā variantā uz nakti.
Kad cukurotais tējas sīrups atdzisis, to lej stingrā traukā, vislabākajā gadījumā cepamajā metāla traukā. Trauku liek saldētavā un saldē divas trīs stundas.
Pēc tam saldējumu ņem laukā un kārtīgi samaisa ar dakšiņu, lai tas būtu graudains. Liek atpakaļ ledusskapī un ļauj sasalt pavisam.
Pasniedzot liek aukstās glāzēs vai deserta trauciņos, izskrāpējot saldējumu no trauka. Dekorē ar citronmelisas vai piparmētru lapiņām.
Lai labi garšo!