Foto: Shutterstock
Ļoti viegli pagatavojamas krējuma maizītes. To galvenās sastāvdaļas - milti un saldais krējums - ņemti vienādās svara proporcijās (1:1). Tās pasniedz ar tēju vai kafiju, griežot vai laužot uz pusēm. Uz maizītēm smērē sviestu un liek ievārījumu, bet īpašos gadījumos sviestu aizvieto ar putukrējumu.
45Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

180 gmilti1 TKcepamais pulveris šķipsnasāls180 gsaldais krējums2 ĒKpiens (maizīšu apsmērēšanai)

Pagatavošana

1

Liek karsēties cepeškrāsni uz 180ºC. Sagatavo cepamo plāti, to izklājot ar cepamo papīru.

2

Bļodā sajauc miltus ar cepamo pulveri un sāli. Vidiņā izveido bedrīti un pa daļām iemaisa krējumu.

3

Mīklu uz miltainas darba virsmas izrullē aptuveni divus centimetrus biezā plāksnē.

4

Sagriež kvadrātiņos, liek uz sagatavotās pannas. Maizītes apsmērē ar pienu un liek karstā cepeškrāsnī. Cep 20 - 30 minūtes, līdz maizītes zeltainas un iesprausts kociņš laukā iznāk sauss.

Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!