Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sasilda pienu ar sviestu, līdz tas izkūst. Tad ļauj pienam nedaudz atdzist, līdz tas ir nedaudz siltāks par pirkstu. Bļodā sajauc miltus ar sāli, cukuru un sauso raugu. Ielej silto pienu, izmaisa mīklu.
Mīklu apsedz ar dvielīti un atstāj siltā vietā rūgt, apmēram vienu stundu.
Tikmēr samaisa biezpiena pildījumu. Biezpienam pievieno krējumu, olu dzeltenumus, vaniļas ekstraktu un sablendē vienmērīgā masā. Iemaisa cukuru un miltus, un rozīnes, kuriem garšo. Tās vispirms nomazgā un atstāj siltā ūdenī mērcēties apmēram 15 minūtes.
Gatavo mīklu dala 16 daļās, saveļ bumbiņas un kārto uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru.
Pannu apsedz ar pārtikas plēvi un atstāj bumbiņas rūgt apmēram 30 minūtes. Liek karsēties cepeškrāsni uz 200ºC.
Kad bumbiņas uzpūtušās, ar glāzes apakšu katrai centrā iespiež iedobi. Ar sakultu olas dzeltenumu apsmērē maizītes maliņas. Iedobē pilda sagatavoto biezpiena masu.
Maizītes liek karstā cepeškrāsnī un cep apmēram 20-30 minūtēm, līdz zeltainas un gatavas.