Savojas kāposti
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Vasarīga maltīte ar ceptiem Savojas kāpostiem un siera mērci. Lieliska uzkoda vakariņām ar draugiem.
40Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
1 Savojas kāposts3 ĒKolīveļļa šķipsnasāls šķipsnamelnie pipari30 gsviests4 ĒKdrupināta baltmaize2 ĒKkapātas piparmētras (vai pētersīļi)150 mlsiera mērce (pasniegšanai)

Pagatavošana

1

Liek karsēties cepeškrāsni uz 200°C.

2

Tīru Savojas kāposta galviņu sagriež astoņās daivās, izgriežot kacenu. Kāposta daivas apslacina no visām pusēm ar eļļu un liek uz cepamplāts, kas izklāta ar foliju. Apber kāpostus ar sāli un svaigi maltiem melnajiem pipariem.

3

Liek kāpostus karstā krāsnī un cep 25 - 30 minūtes, līdz tie kļūst mīksti un no ārpuses kraukšķīgi. Pēc pirmajām 15 minūtēm tos apgroza. Nelielā panniņā izkausē sviestu, pievieno sadrupinātu baltmaizi un cep, līdz tā kļūst zeltaina, noliek malā.

4

Kamēr kāposti cepas, pagatavo siera mērci - zilā siera mērci vai Holandes siera mērci.

Mērces pagatavošana aizņems apmēram 10 minūtes.

Pasniedzot pāri kāposta daivām lej karstu siera mērci, pa virsu ber grauzdēto maizi, un rotā ar kapātiem zaļumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!