Foto: DELFI
Negaidītu viesu pieteikšanās vai arī pašu spontānais plāns doties pie kāda ciemos nereti ir tās labākās reizes, kad virtuvē top kāds šedevrs. Lai arī šīs vienkāršās picas maizītes nevar nodēvēt par šedevru, jo tik ''skaļš'' vārds pienāktos kaut kam grūtāk pagatavojamam, tomēr šī gatavošanas reize ar produktiem, kas bija atrodami ledusskapī, veicinājusi mani padalīties ar viegli pagatavojamo recepti, kas var noderēt arī citiem. Neviens veikalā pirktais cienasts nepārspēs pašu sarūpētos gardumus, tas nu gan ir jau sen pierādīt fakts.
30Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

kārtainā mīkla tomātu mērce ar saulē kaltētiem tomātiem un olīvām mocarella tomāti svaigs timiāns

Pagatavošana

1

Vispirms mīkla ir jāatlaidina, jo sasaldēta tā noteikti nedrīkst tikt izmantota. Kad mīkla ir atlaidināta, izbārsti uz galda nedaudz miltus un izrullē mīklu plānākā kārtā.

2

Iesmērē mīklas virsmu ar tomātu mērci, atstājot nenoklātu aptuveni centimetru no ārējās malas.

3

Tad ar nazi sagriez mīklu aptuveni vienādos četrstūrīšos. Katrai mīklas virsmai pa vidu liec sagrieztus tomātus, saplucinātu mocarellas sieru un smalki sakapātu timiānu.

4

Tad ar pirkstu palīdzību uzrullē mīklas maliņas uz augšu, lai pildījums negāztos ārā.

5

Pa vienai liec katru picas maizīti uz cepamās plāts, kas izklāta ar cepamo papīru.

6

Cep aptuveni 15 minūtes iepriekš sakarsētā krāsnī (200oC), līdz maizīšu malas kļuvušas viegli brūnas.

7

Ļauj maizītēm pēc cepšanas nedaudz atdzist un tikai tad pārliec uz šķīvja vai groziņā, ko ņemsi līdzi ciemos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!