Sastāvdaļas
Pagatavošana
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180oC.
Bļodā liek mīksto sviestu, pūdercukuru un dažus pilienus vaniļas ekstrakta un sakuļ ar mikseri, līdz sviests ir gaisīgs.
Masai pakāpeniski piejauc miltus, regulāri apmaisot masu, lai veidotos mīksta mīkla.
Ja mīkla pēc sajaukšanas ir ļoti mīksta un silta, to ietin pārtikas plēve un ieliek ledusskapī atdzist.
Pēc tam mīklu izrullē uz ar miltiem apkaisītas virsmas, līdz tā ir aptuveni piecus milimetrus bieza. Ar apaļo cepumu formiņu izgriež cepumus.
Pusei no izgrieztajiem cepumiem ar mazo sirds formiņu izgriež tukšus vidučus.
Mīklas atgriezumus saķepina kopā, izrullē un izgriež vēl cepumus, lai nekas no mīklas neietu zudumā.
Cepumus liek uz cepamās pannas, liek cepeškrāsnī un cep 12-15 minūtes, līdz tie ir zeltaini brūni.
Kad cepumi gatavi, tos ņem laukā un atdzesē.
Ņem veselos cepumus, apsmērē ar kazeņu un bumbieru ievārījumu, kas pagatavots pēc šīs receptes, un pa virsu liek to cepumu, kura vidū ir sirds caurums. Šādi izdara ar visiem cepumiem.
Padoms: cepumu pildīšanai vari izmantot jebkuru citu ievārījumu vai džemu. Svarīgākais ir tas, lai tam būtu želejas konsistence un tajā nebūtu veselu ogu.
Kad cepumi sapildīti ar ievārījumu vai džemu, tos garnē ar pūdercukuru – ar sietiņu apbārsta cepumus, lai tie viscaur būtu noklāti.
Pūdercukurs, kas tiks virsū ievārījuma sirsniņai, izkusīs un veidos skaistu, spīdīgu laukumiņu.
Lai labi garšo!