pica, plātsmaize, tomāti, baziliks, peperoni
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Silta, sātīga, nedaudz asa un pat sāļa – plātsmaize no kārtainās mīklas, kurai pa virsu izklāts gards čili džems, tomātu šķēlītes, peperoni ripiņas un kazas siers. Sastāvdaļas šo kulināro brīnumu stipri pietuvina picai, taču dēvēsim to par sāļo kūku.
30Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
320 gkārtainā mīkla4 ĒKsaldais čili džems saujabazilika lapas2 gab.tomāti55 gpeperoni šķēlītes100 gkazas siers piens cepamā panna, izklāta ar cepamo papīru

Pagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 220oC.

2

Ņem kārtaino mīklu (pagatavot var arī pēc šīs receptes), izrullē taisnstūra formā un, ja nepieciešams, nogriež liekos stūrīšus. Mīklas maliņas ar nazi visapkārt viegli iegriež.

3

Mīklas plātni liek uz cepamās pannas. Gar pašu maliņu apsmērē nedaudz ūdens un mīklas maliņas aizloka, lai veidotos nelielas garoziņas.

4

Ņem saldo čili džemu, kas pagatavots pēc šīs receptes, un smērē uz mīklas virsmas. Tam pāri pārkaisa saplucinātas bazilika lapiņas.

5

Pa virsu plātsmaizei liek šķēlītēs sagrieztus tomātus, bet pēc tam – peperoni šķēlītes.

6

Plātsmaizes virsu pārkaisa ar sadrupinātu kazas sieru. Mīklas maliņas apsmērē ar pienu, lai tās būtu spīdīgas.

7

Cep 20–25 minūtes, līdz mīkla skaisti pacēlusies un ir zeltaini brūna.

8

Gatavo plātsmaizi pasniedz uzreiz. Garnē ar bazilika lapiņām.

Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!