8Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
2 glāzesauzu pārslas (ātri vārāmās)3 banāni3 ĒKmedus100 mlūdens0.5 TKkanēlis0.5 glāzerīvēti burkāni saujarozīnes saujarieksti
Pagatavošana
1
Liek karsēties cepeškrāsni uz 200°C, sagatavo kēksa formu, to iesmērējot ar eļļu un izklājot ar cepamo papīru. Divas daļas auzu pārslu kafijas dzirnaviņās vai blenderī samaļ miltos, pēc tam auzu miltus sajauc ar nemaltajām auzām.
2
Nomizo banānus, salauž gabalos (vienu banāna pusi noglabā) un liek blendera traukā, pievieno medu, ūdeni un kanēli, sablendē vienmērīgā masā. Banānus samaisa ar rīvētiem burkāniem, pievieno auzu pārslām un samaisa mīklu.
3
Noglabāto banānu sagriež nelielos gabaliņus, kopā ar rozīnēm un riekstiem iecilā mīklā. Liek mīklu sagatavotajā formā un kēksu cep gatavu apmēram 40 minūtes.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit