40Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 10
250 gmilti100 gcukurs0.5 TKkanēlis1 TKcepamais pulveris100 gsviests (istabas temp.)1 gab.ola200 gbrūklenes VIRSKĀRTAI:120 gmandeļu skaidiņas3 ĒKpūdercukurs PIEDERUMI: neliela cepamā forma (ietaukota)
Pagatavošana
1
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200°C.
2
Miltus sajauc ar cukuru, kanēli un cepamo pulveri. Pēc tam miltu masā iejauc sviestu, rūpīgi maisot, līdz izveidojusies biezas mīklas konsistence.
3
Mīklai pēc tam pievieno sakultu olu, to iecilājot iekšā un kārtīgi samaisot.
4
Pēc tam mīklu izklāj cepamajā formā. Virsū ber svaigās brūklenes.
5
Ņem mandeļu skaidiņas, sajauc tās kopā ar pūdercukuru un masu ber virsū plātsmaizei tā, lai virsma būtu pavisam noklāta.
6
Cepamo formu liek cepeškrāsnī un plātsmaizi cep aptuveni 25–30 minūtes, līdz tā ir zeltaini brūna.
Lai labi garšo!
Padoms: sulīgākai plātsmaizei svaigās brūklenes var aizvietot ar brūkleņu ievārījumu.
Ēdieni veģetāriešiemZiemassvētku receptesĒdieni dzimšanas un vārda dienas ballīteiBērnu ballītes ēdieniCepeškrāsnsBrūklenesCepamais pulverisCukursKanēlisMiltiOlasPūdercukursPlātsmaizesMārtiņdienas cienastsMandeļu skaidiņas
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit