plātsmaize, drumstalkūka, deserts, saldais ēdiens, rudens
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Pavisam garda plātsmaize, kas pildīta ar datelēm un āboliem. Īpašu garšu pildījumam piešķir aromātiskās garšvielas, bet kraukšķīgumu – auzu pārslas, kas piejauktas miltu un sviesta mīklai.
35Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
250 gmilti2 TKcepamais pulveris100 gcukurs250 gauzu pārslas250 gsviests80 gdateles400 gkonservēti vai svaigi āboli1 ĒKkanēlis1 ĒKmuskatrieksts1 TKkoriandrs1 TKingvers

Pagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200oC.

2

Ņem taisnstūra plātsmaizes formu un ietauko.

3

Lielā bļodā sajauc miltus ar cepamo pulveri, cukuru un auzu pārslām. Pēc tam pievieno sviestu, un visu kārtīgi samaisa.

4

Pusi no mīklas masas izklāj cepamajā formā.

5

Traukā sajauc sakapātas dateles ar ābolu gabaliņiem, klāt pievienojot arī kanēli, muskatriekstu, koriandru un ingvera garšvielas.

6

Plātsmaizes pildījumu izklāj virs mīklas pamatnes, atstājot aptuveni centimetru brīvu vietu no kūkas malām.

7

Pa virsu dateļu un ābolu masai klāj atlikušo mīklu, viegli piespiežot, lai tā stingrāk pieķertos.

8

Plātsmaizi liek cepeškrāsnī un cep aptuveni 25 minūtes.

9

Kad gatava, ņem laukā no cepeškrāsns un pirms pasniegšanas kādu mirkli atdzesē.

Labu apetīti!

Padoms: svaigu ābolu vietā var izmantot ābolu kompotu, ābolus pirms tam nokāšot un sagriežot nelielos gabaliņos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!