Kate Prihodko, Katie.lv
Veselīgas un ātrās brokastis - kas varētu būt labāks? Laba iespēja izmantot pēdējās ogas, vai arī pievienot plūmes, bumbierus vai kaut ko citu, kas padarīs rītu patīkamāku! Pasniedzot kopā ar saldējumu, brokastis pārvēršas par īstiem svētkiem un vairs nav grūti piecelties agrāk.
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 15
ogas pēc izvēles (mellenes, kazenes, avenes) kļavu sīrups laima sula auzu pārslas sasmalcināti rieksti (vislabāk mandeles) lazdu rieksti olīveļļa PASNIEGŠANAI: plombīra saldējums

Pagatavošana

1

Formā liec ogas, aplej ar laima sulu un kļavas sīrupu, uzmanīgi samaisi.

2

Atsevišķā trauciņā samaisi auzu pārslas un sasmalcinātus riekstus (attiecībā 2:1), pievieno olīveļļu (tik daudz, lai masa sāktu salipt kopā) un pavisam nedaudz kļavu sīrupa.

3

Izliec šo masu uz ogām, liec krāsnī cepties 10 minūtes 170 grādu temperatūrā.

4

Pasniedz kopā ar saldējumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!