banānmaize, banānu kēkss, deserts, saldā maize
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Garšīga un salda banānmaize, kuras viducī paslēpušās saldās dateles. Ideāli garšos kopā ar kādu glāzi piena, tējas vai kafijas.
80Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
2 gab.gatavi banāni1 TKdzeramā soda30 mlpiens (karsts)125 gsviests175 gpūdercukurs2 gab.olas225 gmilti (izsijāti)1 TKcepamais pulveris125 gdateles

Pagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180oC.

2

Cepšanai nepieciešamo garo kēksa vai maizes formu ietauko.

3

Banānus bļodā rūpīgi saspaida ar dakšiņu vai sakuļ ar mikseri.

4

Karstajā pienā izšķīdina sodu un šķidrumu pievieno banāniem.

5

Pēc tam masai pievieno sviestu, pūdercukuru, olas, miltus un cepamo pulveri. Visas sastāvdaļas sakuļ aptuveni divas minūtes, lai būtu vienmērīga mīklas masa.

6

Pēc tam mīklā iemaisa sagrieztu dateļu gabaliņus. Mīklu lej garenajā kēksa formā un liek cepeškrāsnī.

7

Banānmaizi cep stundu līdz vienu stundu un 15 minūtes, līdz tā skaisti pacēlusies un tajā iedurtais koka irbulītis iznāk laukā sauss.

8

Gatavo banānmaizi liek uz restītēm un atdzesē. Dekorē ar pūdercukuru un banāna šķēlītēm.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!