80Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 6
2 gab.gatavi banāni1 TKdzeramā soda30 mlpiens (karsts)125 gsviests175 gpūdercukurs2 gab.olas225 gmilti (izsijāti)1 TKcepamais pulveris125 gdateles
Pagatavošana
1
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180oC.
2
Cepšanai nepieciešamo garo kēksa vai maizes formu ietauko.
3
Banānus bļodā rūpīgi saspaida ar dakšiņu vai sakuļ ar mikseri.
4
Karstajā pienā izšķīdina sodu un šķidrumu pievieno banāniem.
5
Pēc tam masai pievieno sviestu, pūdercukuru, olas, miltus un cepamo pulveri. Visas sastāvdaļas sakuļ aptuveni divas minūtes, lai būtu vienmērīga mīklas masa.
6
Pēc tam mīklā iemaisa sagrieztu dateļu gabaliņus. Mīklu lej garenajā kēksa formā un liek cepeškrāsnī.
7
Banānmaizi cep stundu līdz vienu stundu un 15 minūtes, līdz tā skaisti pacēlusies un tajā iedurtais koka irbulītis iznāk laukā sauss.
8
Gatavo banānmaizi liek uz restītēm un atdzesē. Dekorē ar pūdercukuru un banāna šķēlītēm.
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit