13Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
700 gliellopa gaļa VAI:4 liellopa sirdis1 lūdens4 ĒKSanta Maria piedeva medījumam100 gsāls100 gkukurūzas polenta400 mlpiens400 mlsaldais krējums50 gParmezāns vai cits cietais siers pēc garšaszaļie graudu pipari100 gsviests pēc garšasakmens sāls
Pagatavošana
1
Lai pagatavotu sirdis, izšķīdina ūdenī sāli. Nomazgā sirdis tekošā ūdenī un liek sālsūdenī mērcēties aptuveni stundu.
2
Izņem no ūdens un pārkaisa ar piedevu medījumam (viena tējkarote maisījuma vienai sirdij).
3
Gatavojot gaļu, sagriež to mazākos gabaliņos un pārkaisa ar piedevu medījumam. Cep pannā ar 50 g sviesta, līdz gaļa kļūst zeltaini brūna, un tad 6–7 minūtes cep krāsnī 180°C temperatūrā.
4
Atlikušos 50 g sviesta izmanto, lai pagatavotu mērci. Uzvāra pienu un saldo krējumu kopā ar sasmalcinātiem zaļajiem pipariem.
5
Pievieno polentu, samazina liesmu un vāra desmit minūtes. Iecilā 50 g mīksta sviesta, pievieno rīvētu Parmas sieru un viegli samaisa.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit