Foto: Shutterstock
Ļoti maigās vistas gaļas bumbiņas ceptas kopā ar puķkāpostiem un brokoļiem iepriecinās ikvienu. Ēdienu īpaši izcels un papildinās pikantā ķiploku un siera mērce.
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
200 mlpiens1 puķkāposta galviņa1 brokoļu galviņa150 gsiers (cietais)3 ķiploku daiviņas GAĻAS BUMBIŅĀM:500 gvistas fileja1 sīpols1 ola šķipsnasāls šķipsnamelnie pipari

Pagatavošana

1

Liek karsēties cepeškrāsni uz 180°C. Sagatavo lielu sacepuma pannu, to viegli ietaukojot un tajā ielejot pusi piena.

2

Sadala rozetēs puķkāpostu un brokoļus. Uzvāra lielā katlā sālsūdeni, pēc tam verdošā ūdenī liek puķkāpostus un brokoļus. Vāra 3 minūtes, tad ar putu karoti izceļ dārzeņus, liek sietiņā un ļauj notecēt ūdenim.

3

Vistas fileju sagriež nelielos gabaliņos. Smalki sagriež sīpolu. Sajauc gaļu ar sīpoliem, pievieno olu, sāli un svaigi maltus melnos piparus. No gaļas veido nelielas bumbiņas.

4

Sacepuma formā pienā pamīšus gulda puķkāpostus, brokoļus un gaļas bumbiņas. Pannu liek karstā cepeškrāsnī un cep 15 minūtes.

5

Tikmēr uz smalkās rīves sarīvē sieru, pievieno smalki kapātus ķiplokus un atlikušo pienu.

6

Izņem no krāsns sacepumu un aplej ar siera, piena maisījumu, liek atpakaļ krāsnī un turpina cept 15-20 minūtes, līdz siers izkusis un apcepies zeltains.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!