Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sakarsē cepeškrāsni 180 grādus karstu. Ietauko kūkas formu ar 20 cm diametru.
Bļodiņā samaisi miltus kopā ar sāli, cepamo pulveri un kanēli.
Atsevišķā bļodā saputo sviestu ar cukuru gaisīgā masā. Pēc tam pievieno olu un kārtīgi iemaisi to.
Pamazām pievieno sausās sastāvdaļas un pienu, apmaisot ar silikona vai koka karoti. Kad visas sastāvdaļas pievienotas, izmaisi mīklu viendabīgu un ielej kūkas veidnē.
Sagriez nomizotus ābolus plānās šķēlītes un apslaki tās ar citronu sulu. Ja kanēlis nekad nešķiet par daudz, var pievienot arī tējkaroti kanēļa.
Izkārto ābolu šķēlītes uz kūkas un liec kūku cepties aptuveni 30-35 minūtes, līdz virsa kļuvusi zeltaini brūna un stingra.
Ar otiņas palīdzību nosmērē kūkas virspusi ar izkausēto sviestu un tad liec kūku izslēgtajā cepeškrāsnī uz piecām minūtēm.
Ļauj kūkai atdzist aptuveni 15 minūtes. Tad pasniedz to ar karameļu mērci un brūklenēm. Vislabāk kūka garšos kopā ar pašu gatavotu karameļu mērci, tāpēc vērts pagatavot arī to, turklāt tas nemaz nav tik grūti. Recepti meklē šeit.
Kūka lieliski garšos kopā arī ar plombīra saldējumu.