Linda Tellgrena
Itālijas virtuves klasiku – picu – iecienījuši gan lieli, gan mazi. Ja pieteikušies ciemiņi vai tuvojas svētki, pagatavo šo gardo mini uzkodu. Maizītes piemērotas arī bērnu ballītēm, jo mazie svinētāji to var veikli paķert rokā un apēst, neatraujoties no rotaļām. Mini picas maizītes gatavo mafinu formiņās, un tas aizņem vien dažas minūtes laika. Recepti iesaka bloga "Lindas Virtuve" autore Linda Tellgrena.

No norādītajiem daudzumiem iegūsi 12 mini picas.

Gatavošana:

30Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 lielais lavašs4 tortiljas250 gtomātu mērce4 saspiestas ķiploka daiviņas (pēc izvēles)250 gmazos kubiņos sagriezts šķiņķis va kūpināta liesa gaļa200 grīvēts siers, piemēram Trikāta Krievijas dažas melnās olīvas un čili pipari dekorēšanai, sagriezti ripiņās

Pagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190 grādiem.

2

Ar kulinārijas gredzenu vai šķērēm no lavaša vai torlijas izgriež apļus ar deviņu centimetru diametru.

3

Kārto tos mafinu pannas formiņās, ar pirkstiem iespiežot aplīšus kausiņu formā.

4

Mazajos kausiņos liek pa karotei tomātu mērces (ja vēlies, virsū vari likt nedaudz ķiploka), mazliet šķiņķa vai gaļas. Pāri ber rīvēto sieru. Virsū liek olīvas un čili gabaliņus.

5

Liek cepeškrāsnī un cep 10-15 minūtes, līdz siers izkusis un picu maizīšu maliņas kļuvušas zeltainas.

6

Pasniedz siltas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!