12Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
350 gDobeles dzirnavnieka pilngraudu fusilli eļļa cepšanai1 nomizots un gabaliņos sagriezts sīpols2 nomizotas un šķēlītēs sagrieztas ķiploku daiviņas250 ggabaliņos sagrieztas sēnes8 pikantas desiņas, piemēram, mednieku, sagrieztas kumosa lieluma gabalos PESTO PAGATAVOŠANAI:70 gpētersīļu bunte100 globītas mandeles100 gcietais siers150 mlolīveļļa1 ķiploka daiviņa
Pagatavošana
1
Pagatavo pesto, blenderī liec pētersīļus, mandeles, sieru, olīveļļu un ķiploku. Samal viendabīgā masā.
2
Uz pannas uzkarsētā eļļā apcep sīpolu un ķiploku, līdz sīpols kļuvis caurspīdīgs. Pievieno sēnes un desu gabaliņus, turpini cept vēl 4-5 minūtes, ik pa laikam apmaisot.
3
Verdošam sālsūdenim pievieno pingraudu fusilli un vāri aptuveni 6-7 minūtes līdz al dente gatavībai. Nolej ūdeni. Pastai pievieno pesto un kārtīgi samaisi, lai pesto vienmērīgi noklātu pastas gabaliņus.
Pasniedz dziļajā šķīvī, vienā pusē liec fusilli ar pesto, otrā – sēnes ar desiņām.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit