zupa, pusdienas, biezzupa, krēmzupa
Foto: DELFI
Kamēr vēl ir iespēja baudīt pašu vai omītes siltumnīcā augušos tomātus, jāizmanto katra iespēja, turklāt variācijas to pagatavošanai ir bez gala un bez malas. Viens no vieglāk un ātrāk pagatavojamiem ēdieniem ir krēmzupas, turklāt tieši no svaigiem tomātiem tā garšos vēl brīnišķīgāk. Pagatavo un pārliecinies pats!
20Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
4 tomāti300 gturku zirņi (konservēti vai izvārīti) trešdaļa čili1 ĒKmedus2 ķiploka daivas pēc garšassāls pēc garšaspipari PASNIEGŠANAI: ķirbju sēklas cietais siers

Pagatavošana

1

Vispirms sagriez tomātus mazākos gabalos un liec tos bļodā.

2

Ar ķiplokspiedes palīdzību izspied abas daivas un pievieno masu tomātiem.

3

Smalki sakapā čili un pievieno tomātiem. Pievieno nedaudz sāli un samaisi, lai ķiploks kārtīgi izmaisās.

4

Sakarsē pannu vai katliņu ar nelielu daudzumu eļļas. Pievieno tomātu masu un ļauj tai pāris minūtes pasautēties. Tad pievieno medu un ļauj tam izkust. Sautē tomātus aptuveni 8-10 minūtes, līdz tie sāk sulot. Visu masu pārlej krūzes blenderī vai arī sablendē masu turpat ar rokas blenderi. Tad pievieno noskalotus turku zirņus un atkārto blenderēšanu.

5

Pēc tam zupu uzsildi un pēc garšas pievieno sāli un piparus.

Ja vēlies, pāris turkus zirņus vari iebērt zupā arī nesasmalcinātus, lai zupai būtu interesantāka konsistence.

Pasniedz ar rīvētu cieto sieru un ķirbju sēkliņām. Ļoti labi zupa garšos arī ar balzamiko glazūru, sakapātiem zaļumiem, maizes grauzdiņiem vai sēklu maisījumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!