Īrijas maize baltmaize
Foto: Shutterstock
Īru bezrauga maize jeb sodas maize vislabāk garšos silta. To pasniedz ar sviestu un dažādām uzkodām, līdzīgi kā jebkuru baltmaizi. No dotā produktu daudzuma sanāks divi kukulīši maizes.
75Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

500 gmilti20 gcepamais pulveris1 TKsāls75 gsviests (istabas temperatūrā)200 mlpaniņas150 mlpiens

Pagatavošana

1

Bļodā ieber miltus, pievieno cepamo pulveri un sāli, visu labi izmaisa. Maisījumam pievieno sviestu, sadalītu piciņās. Visu samaisot, ar pirkstiem veido sviesta un miltu drupačas.

2

Pievieno paniņas un pienu, izmaisa, ja nepieciešams, samīca ar roku. Mīklu sadala divās daļās un saveļ lodē. Tās liek uz cepamās plāts, kas izklāta ar cepamo papīru. Lodes ar plaukstu viegli saspiež, centrā ar nazi iegriež krustiņu. Ļauj mīklai atpūsties 20 minūtes, tikmēr sakarsē cepeškrāsni līdz 200°C.

3

Apkaisa kukulīšus viegli ar miltiem un liek plāti karstā cepeškrāsnī, cep 30-40 minūtes, līdz veidojas zeltaina garoziņa un, maizē iespraužot koka skaliņu, tas laukā iznāk tīrs. Atdzesē, līdz maizīte vairs nav karsta. Pasniedz galdā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!