Sastāvdaļas
Pagatavošana
Liek karsēties cepeškrāsni uz 180°C. Sagatavo maizes cepamo formu, to ietaukojot un izklājot ar cepamo papīru. Pirms maizes cepšanas, laicīgi pagatavo ķirbju biezeni. Sagriež ķirbja šķēli bez mizas gabaliņos, liek tvaicējamā katlā un tvaicē apmēram 8 minūtes, pēc tam ar blenderi sablendē. Biezeni var pagatavot lielāku daudzumu, sadalīt porcijās un sasaldēt.
Izkausē sviestu un ļauj tam nedaudz atdzist. Bļodā ieber miltus, pievieno cukuru, cepamo pulveri, sāli, kanēli, ingvera pulveri, pierīvē muskatriekstu un visu labi sajauc.
Uz rupjās rīves sarīvē sieru, noliek malā. Nelielā bļodiņā sajauc kausēto sviestu ar ķirbju biezeni un olu.
Miltos izveido padziļinājumu un tajā ielej alu un olu maisījumu. Samaisa vienmērīgu mīklu (centies nemaisīt pārāk ilgi). Iecilā rīvēto sieru.
Mīklu lej sagatavotajā maizes formā, pārkaisa sēkliņas un liek karstā cepeškrāsnī. Cep apmēram vienu stundu un 15 līdz 20 minūtes, līdz maize gatava (iespraužot koka skaliņu, tas laukā iznāk sauss un tīrs).
Izņem maizi no krāsns un ļauj atdzist, līdz tā vairs nav karsta. Pasniedz siltu ar sviestu vai krēmsieru, vai citām uzkodām.