30Minūtes
4Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
1 kgtopinambūri60 mlolīveļļa pēc garšassāls pēc garšasgaršaugi pēc izvēles (timiāns, majorāns, estragons)
Pagatavošana
1
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.
2
Kārtīgi nomazgā topinambūrus un noberž liekās smiltis. Ja vēlies, var bumbuļus mizot, bet, ja tie ir no pašu dārza vai ekoloģiski audzēti, var miziņu arī atstāt.
3
Sagriež topinambūrus uz pusēm vai daiviņās un liek bļodā.
4
Apslaka topinambūru ar olīveļļu, pievieno sāli un garšaugus. Ar rokām apviļā bumbuļus, lai visi būtu noklāti ar eļļu un garšaugiem.
5
Liek topinambūrus uz cepamās plāts, kas izklāta ar cepamo papīru un cep 15-20 minūtes, līdz tie kļuvuši mīksti.
Vairāk par topinambūriem un to izmantošanu vari izlasīt šeit.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit