Foto: DELFI
Vairumam noteikti ar topinambūriem ir dalītas jūtas, un daži pat baidās riskēt tos nogaršot, tomēr velti. Rudens sezonā šie zemes bumbuļi noteikti ir jāizbauda, turklāt, ja pašu dārzā tie neaug, veikalos var iegādāties vietējo audzētāju ražu. Kas attiecas uz topinambūru garšu, tie nedaudz atgādina riekstus, bet pēc konsistences tie ir ļoti mīksti, protams, ja izcepti. To izmantošanas iespējas ir plašas, sākot no krēmzupām, beidzot ar salātiem un sacepumiem, taču iepazīstoties, der izmēģināt šo klasisku, gluži kā to darām ar jaunajiem kartupeļiem.
30Minūtes
4Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 kgtopinambūri60 mlolīveļļa pēc garšassāls pēc garšasgaršaugi pēc izvēles (timiāns, majorāns, estragons)

Pagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.

2

Kārtīgi nomazgā topinambūrus un noberž liekās smiltis. Ja vēlies, var bumbuļus mizot, bet, ja tie ir no pašu dārza vai ekoloģiski audzēti, var miziņu arī atstāt.

3

Sagriež topinambūrus uz pusēm vai daiviņās un liek bļodā.

4

Apslaka topinambūru ar olīveļļu, pievieno sāli un garšaugus. Ar rokām apviļā bumbuļus, lai visi būtu noklāti ar eļļu un garšaugiem.

5

Liek topinambūrus uz cepamās plāts, kas izklāta ar cepamo papīru un cep 15-20 minūtes, līdz tie kļuvuši mīksti.

Vairāk par topinambūriem un to izmantošanu vari izlasīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!