Sastāvdaļas
Pagatavošana
Vispirms gatavo mīklu – bļodā ber miltus, pievieno cepamo pulveri vai sodu, pūdercukuru, kanēli un sāli.
Citā traukā sakuļ olu kopā ar pienu. Pēc tam pakāpeniski šķidrumu pievieno miltu masai, vienlaikus maisot, lai iegūtu vienmērīgu mīklu.
Uzkarsē pannu, ietauko pannu un piparkūku sirdis. Metāla formiņas liek uz pannas un to vidū lej nedaudz pankūku mīklu.
Pankūkas cep, vērojot to virsmu – kad mīkla viegli burbuļo, noņem sirds formiņas no pankūkām.
Pēc tam pankūku apgriež un apcep vēl minūti, līdz tā ir zeltaini brūna. Kad pankūka izcepta, vēlreiz ietauko sirds formiņas, liek uz pannas un cep jaunu pankūku.
Kad visas pankūkas gatavas, liek uz šķīvjiem pa divām vai trim pankūkām, apbārsta ar ogām, pa virsu lejot nedaudz kļavu sīrupa. Klāt liek skaistu karoti gaisīga un salda putukrējuma.
Padoms: pankūkas, protams, var arī necept sirds formās, bet vienkārši liet nelielos aplīšos, kā ierasts.
Lai labi garšo!