pildīti ķirbji, pusdienas, vakariņas
Foto: Privātais arhīvs

Pavisam rudenīga un garda recepte, kurā skaisti pasniegts oranžais ķirbis – tas pildīts ar malto gaļu, tomātiem, cukīni gabaliņiem un pat sieru. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā Inese Baranovska, kura piedalās Cālis.lv un Zoombook recepšu konkursā.

13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 neliels cepamais ķirbis500 gmaltā gaļa2 sīpoli3 ķiploka daiviņas sāls pipari3 tomāti1 neliels cukīni2 paprikas1 burkāns200 gČedaras siers150 gsaldais krējums1 ĒKmilti

Pagatavošana

1

Vispirms sagatavo ķirbja pildījumu – apcep smalki sakapātus sīpolus un ķiplokus kopā ar malto gaļu. Pievieno ripiņās sagrieztos tomātus un cukīni.

2

Visu kopā pacep, līdz dārzeņi kļūst mazliet caurspīdīgi.

3

Pagatavo mērci: mazā katliņā, viegli maisot, uzsilda saldo krējumu kopā ar ēdamkaroti miltu, pievieno sāli un piparus.

4

Nogriež ķirbim vāku un izņem tā sēklotnes daļu.

5

Sagatavotajā ķirbja bļodiņā kārtu pa kārtai liek iekšā pildījumu: vispirms ieklāj kārtu malto gaļu, tai pa virsu lej daļu miltu mērces, pa virsu kaisa daļu rīvētā siera, tad atkal liek gaļas pildījuma kārtu, miltu mērci, rīvēto sieru.

6

Pildījumam jābūt blīvi ieklātam ķirbī un visam jānoslēdzas ar siera kārtu.

7

Kad ķirbis sapildīts, liek tam virsū vāciņu un liek iepriekš uz 180 grādiem uzsildītā cepeškrāsnī. Cep aptuveni stundu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!