Pavisam rudenīga un garda recepte, kurā skaisti pasniegts oranžais ķirbis – tas pildīts ar malto gaļu, tomātiem, cukīni gabaliņiem un pat sieru. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā Inese Baranovska, kura piedalās Cālis.lv un Zoombook recepšu konkursā.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Vispirms sagatavo ķirbja pildījumu – apcep smalki sakapātus sīpolus un ķiplokus kopā ar malto gaļu. Pievieno ripiņās sagrieztos tomātus un cukīni.
Visu kopā pacep, līdz dārzeņi kļūst mazliet caurspīdīgi.
Pagatavo mērci: mazā katliņā, viegli maisot, uzsilda saldo krējumu kopā ar ēdamkaroti miltu, pievieno sāli un piparus.
Nogriež ķirbim vāku un izņem tā sēklotnes daļu.
Sagatavotajā ķirbja bļodiņā kārtu pa kārtai liek iekšā pildījumu: vispirms ieklāj kārtu malto gaļu, tai pa virsu lej daļu miltu mērces, pa virsu kaisa daļu rīvētā siera, tad atkal liek gaļas pildījuma kārtu, miltu mērci, rīvēto sieru.
Pildījumam jābūt blīvi ieklātam ķirbī un visam jānoslēdzas ar siera kārtu.
Kad ķirbis sapildīts, liek tam virsū vāciņu un liek iepriekš uz 180 grādiem uzsildītā cepeškrāsnī. Cep aptuveni stundu.
Lai labi garšo!