kēksiņi, mafini, šokolādes glazūra
Foto: Privātais arhīvs

Vienkāršu un pavisam jauku kēksiņu recepte, kuriem pa virsu lieta salda šokolāde. Šo recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā Iveta Priekule, iesūtot Cālis.lv un Zoombook recepšu konkursam.

17Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

3 olas1.5 glāzecukurs1.5 glāzeskābs krējums1 TKsoda VAI1 TKcepamais pulveris3 glāzesmilti1 TKvaniļas cukurs šķipsnasāls0.5 citrona miziņa (sarīvēta) sviests (formas iesmērēšanai) GLAZŪRAI:400 gtumšā vai piena šokolāde saldais krējums cukura lodītes rotāšanai PIEDERUMI: kēksiņu cepamformas

Pagatavošana

1

Ar mikseri saputo olas, pievieno cukuru, vaniļas cukuru, sāli.

2

Visu sakuļ, pievieno skābo krējumu un sodu, un samaisa.

3

Pēc tam pievieno miltus un citrona miziņu, sakuļ, līdz masa ir viendabīga. Kēksu formas apsmērē ar sviestu, lej iekšā mīklu katrā formiņā aptuveni līdz pusei vai mazliet vairāk.

4

Cep cepeškrāsnī aptuveni 25-30 minūtes 120 grādos vai kamēr kēksiņi ir gaiši brūni.

5

Pēc tam kēksiņus atdzesē un glazē ar izkausētu šokolādi, kam pieliets saldais krējums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!