Vienkāršu un pavisam jauku kēksiņu recepte, kuriem pa virsu lieta salda šokolāde. Šo recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā Iveta Priekule, iesūtot Cālis.lv un Zoombook recepšu konkursam.
17Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
3 olas1.5 glāzecukurs1.5 glāzeskābs krējums1 TKsoda VAI1 TKcepamais pulveris3 glāzesmilti1 TKvaniļas cukurs šķipsnasāls0.5 citrona miziņa (sarīvēta) sviests (formas iesmērēšanai) GLAZŪRAI:400 gtumšā vai piena šokolāde saldais krējums cukura lodītes rotāšanai PIEDERUMI: kēksiņu cepamformas
Pagatavošana
1
Ar mikseri saputo olas, pievieno cukuru, vaniļas cukuru, sāli.
2
Visu sakuļ, pievieno skābo krējumu un sodu, un samaisa.
3
Pēc tam pievieno miltus un citrona miziņu, sakuļ, līdz masa ir viendabīga. Kēksu formas apsmērē ar sviestu, lej iekšā mīklu katrā formiņā aptuveni līdz pusei vai mazliet vairāk.
4
Cep cepeškrāsnī aptuveni 25-30 minūtes 120 grādos vai kamēr kēksiņi ir gaiši brūni.
5
Pēc tam kēksiņus atdzesē un glazē ar izkausētu šokolādi, kam pieliets saldais krējums.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit