20Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 2
2 ĒKeļļa1 sīpols250 gsaldēti zaļie zirnīši1 dārzeņu buljona kubiņš piparmētras saldais krējums sāls pipari2 šķēlesbekons
Pagatavošana
1
Nelielā katliņā uzkarsē eļļu. Pieber sakapātu sīpolu un apcep aptuveni piecas minūtes.
2
Pēc tam pievieno zaļos zirnīšus, pārlej ar 600 mililitriem verdoša ūdens un pieber saberztu dārzeņu buljona kubiņu.
3
Zupai ļauj sākt vārīties, pēc tam katliņam liek virsū vāku un vāra 10 minūtes.
4
Kamēr zupa vārās, uz pannas bez eļļas apcep bekona šķēlītes, līdz tās sārtas un kraukšķīgas.
5
Zupā iemaisa 12 svaigas piparmētru lapiņas un pēc tam visu sablendē krēmzupā ar rokas blenderi.
6
Kad tas izdarīts, zupai pievieno nedaudz saldā krējuma, sāli un piparus pēc garšas.
7
Zupu salej bļodiņās, apbārsta ar gabaliņos sagrieztu bekonu un dekorē ar piparmētru lapiņām.
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit