krēmzupa, biezzupa, zirņu zupa, piparmētras, pusdienas
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Zaļa jo zaļa zupa ātrām pusdienām – saldēti zaļie zirnīši novārīti mīksti, tiem pievienots buljona kubiņš, svaigas piparmētru lapiņas un pavisam nedaudz bekons. Iesakām baudīt kopā ar kādu šķēlīti grauzdētas maizes.
20Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
2 ĒKeļļa1 sīpols250 gsaldēti zaļie zirnīši1 dārzeņu buljona kubiņš piparmētras saldais krējums sāls pipari2 šķēlesbekons

Pagatavošana

1

Nelielā katliņā uzkarsē eļļu. Pieber sakapātu sīpolu un apcep aptuveni piecas minūtes.

2

Pēc tam pievieno zaļos zirnīšus, pārlej ar 600 mililitriem verdoša ūdens un pieber saberztu dārzeņu buljona kubiņu.

3

Zupai ļauj sākt vārīties, pēc tam katliņam liek virsū vāku un vāra 10 minūtes.

4

Kamēr zupa vārās, uz pannas bez eļļas apcep bekona šķēlītes, līdz tās sārtas un kraukšķīgas.

5

Zupā iemaisa 12 svaigas piparmētru lapiņas un pēc tam visu sablendē krēmzupā ar rokas blenderi.

6

Kad tas izdarīts, zupai pievieno nedaudz saldā krējuma, sāli un piparus pēc garšas.

7

Zupu salej bļodiņās, apbārsta ar gabaliņos sagrieztu bekonu un dekorē ar piparmētru lapiņām.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!