Sastāvdaļas
Pagatavošana
Liek karsēties cepeškrāsni 200°C, sagatavo cepamo plāti, to izklājot ar cepamo papīru. Bļodiņā ieber rozīnes un aplej ar rumu, atstāj mērcēties, kamēr gatavo mīklu.
Bļodā saputo sviestu ar cukuru, līdz veidojas gaisīgs krēms, pievieno vaniļas ekstraktu un olas, vēlreiz sakuļ. Biezpienu izrīvē caur sietu vai sablendē, pievieno olām un sajauc.
Citā traukā iesijā miltus un sajauc ar cepamo pulveri, maltu kardamonu, rīvētu muskatriekstu un sāli. Pievieno olu, biezpiena masai un samaisa vienmērīgu mīklu.
Mīklā iemaisa rozīnes ar visu atlikušo šķidrumu, sukādes, rupji kapātas mandeles (vai citus riekstus) un smalki rīvētu citrona miziņu.
Liek mīklu uz ar miltiem apkaisītas darba virsmas un izrullē ovālu, pabiezu plāksni. To gareniski pārloka uz pusēm, augšējo malu lokot nedaudz mazāku kā apakšējo. Liek kukulīti uz sagatavotās cepamās plāts. No folijas vairākām kārtām saloka kukulīša "jostu". Tai jābūt tik garai, lai varētu apņemt kukulīti un neļautu tam cepoties izplūst platumā.
Plāti liek karstā cepeškrāsnī un cep apmēram 1 - 1,5 stundas, līdz, iespraužot kociņu kukulītī, tas laukā nāk sauss.
Karstu štolli apsmērē ar kausētu sviestu. Ļauj atdzist, kad tā gandrīz atdzisusi, to apkaisa ar pūdercukuru. Pilnībā atdzisušu štolli ietin cepamajā papīrā, pēc tam folijā un vismaz divas nedēļas tur vēsumā. Pasniedzot, ja nepieciešams, vēlreiz apkaisa ar pūdercukuru.